Categories
dutch

Waarom is het altijd of dit, of dat, en niet: en, en!

Of je volgt Maurice de Hond, of het OMT.

Of je bent voor kantoor leven, of remote werken.

Of je vindt E-learning niks, of wel.

Of je wilt ananas op je pizza, of niet.

Waarom denken we zo vaak in of dit of dat.

Is het niet vaak zo dat de waarheid en oplossing ergens in het midden ligt? Dat eens in de zoveel tijd fysiek samenwerken top is, maar zelf controle hebben over waar en hoe je werkt ook wel fijn is.

Dat je online les kan krijgen van de beste wiskunde docent in de wereld fantastisch is, maar de echte wereld en samen zijn tijdens de pauze ook enorm leerzaam voor het leven is.

Waarom moeten we altijd verliefd worden op één kant van het verhaal. Elke mening, of idee lijkt hiermee wel een geloof. Waardoor alles persoonlijk wordt en feiten en balans er niet meer toe doen.

Dit wordt met de verkiezingen helemaal een ramp, en is al compleet mis aan het gaan in Amerika. Wanneer je voor Trump bent, is alles wat Biden doet per definitie waardeloos, en andersom geldt precies het zelfde.

Het resultaat van de ‘of discussie’ is vaak dat we een niet werkend idee, met een ander niet werkend idee willen oplossen.

De oplossing?

Wat minder hechten aan al je eigen ideeën. Durf zeker een eigen mening te hebben, maar sta open voor de andere kant. Wees nieuwsgierig, leer! 

Zo kom je tot de feiten, het enige wat er toe doet. 

Vraag jezelf eens af wanneer je voor het laatste in de ‘of discussie’ terecht kwam. Was het je energie waard? Wat probeerde je te verdedigen, wat kan je niet los laten?

Het is waar mensen samenwerken, we tot innovatie en voortgang komen. Niet door elkaar in de weg te zitten.